Pre puppy cursus

Pre puppy cursus  

Het is zover! U mag uw pup gaan ophalen.

Alle voorbereidingen zijn getroffen om uw nieuwe huisgenootje zich zo fijn mogelijk te laten voelen in zijn nieuwe woonomgeving. Het is belangrijk om met de pup op cursus te gaan. Ook al heeft u al meerdere honden (gehad), de socialisatie met andere leeftijdsgenootjes is erg belangrijk.

Als Kynologenclub bieden we een leerzame en leuke cursus aan voor u en uw pup. Er wordt op een positieve manier geleerd hoe u het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kan bijbrengen zoals onder andere zitten, gaan liggen, bij u komen en netjes met u meelopen zonder te trekken. Daarnaast wordt er ook informatie verstrekt over de theorie achter de oefeningen. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen omtrent de opvoeding van uw pup. Er wordt bij ons getraind op een hondvriendelijke manier met beloningen in de vorm van voer, spel en/of een vriendelijke stem. En met een normale halsband. gebruik daarbij een vaste riem, een vrijlooplijn (katrol) hinderd u in het handelen met uw hond.  De bedoeling is dat uw pup met u en andere honden sociaal om leert gaan. Dit gebeurt op een verantwoorde, speelse manier.  De prepuppy's hebben een eigen afgesloten terrein waar ze los mogen en met elkaar mogen spelen.

Bij de pre-pups is socialisatie de rode draad door de lessen!

 

Een pup van acht weken heeft alleen de eerste enting gehad, dat brengt risico's met zich mee. Wij zijn ons daarvan bewust, echter wachten tot alle entingen effectief zijn is ook geen optie, de pup zou dan 12 weken zijn, hiermee mis je de belangrijkste periode van zijn leven. We benadrukken iedereen indien je pup niet geheel fit is weg te blijven van de cursus.

De pre-puppyvles is voor pups vanaf 8 op maandag van 19.30 tot 20.00 uur, je kunt iedere week meedoen tot dat je aan de beurt bent bij de puppycursus. Alleen pups die uit het buitenland komen moeten de minimale leeftijd van 15 weken hebben, dit i.v.m. de rabiës enting die ze met 12 weken hebben gehad in desbetreffende land. Er gelden uitzonderingen, kijk daarvoor op de website van: www.raadvanbeheer.nl

De eerste keer dat u naar de pre-puppy les komt graag het Europees paspoort van uw hond meenemen. Het paspoort en de chip zullen dan gecontroleerd worden. De eerste les is gratis.

De pre-pups is bedoeld als vangnet waar wekelijks pups instromen, vervolgens stroom je door naar de puppycursus. Afhankelijk van de beschikbaarheid van een instructeur en het aantal cursisten starten er nieuwe puppygroepen. Nogmaals tot die tijd mag je mee blijven doen bij de pre-pups. 

Ben je hondenbezitter dan is het vanaf 2020 verplicht om van je hond een hondenpaspoort te kunnen tonen. De invoering van een paspoort voor honden is een belangrijke stap in de strijd tegen malafide fokkers en handelaren. Het door een dierenarts afgegeven Europese dierenpaspoort waar het om gaat zal informatie bevatten over de herkomst, vorige eigenaren en de medische historie van de hond. Nieuwe baasjes krijgen op die manier een beter inzicht in de achtergrond van de hond die ze kopen. De maatregel maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen gericht op het verbeteren van het dierenwelzijn. Dit geld voor elke nieuwe hond in Nederland.